Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Începând cu data de 1 februarie, părinţii lipsiţi de posibilităţi financiare vor primi tichete sociale pentru grădiniţă în valoare de 50 de lei pe lună, cu care vor putea cumpăra copiilor mâncare, haine şi rechizite. Cu o singură condiţie: să-i trimită zilnic la grădiniţă.

 

Copiii care provin din familii fără posibilităţi şi care vor frecventa zilnic gradiniţă vor primi un stimulent educaţional, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial si ale carui prevederi vor intra in vigoare pe 1 februarie.

Prevederile documentului stabilesc că pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinţi pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine şi rechizite.

 

Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familii defavorizate dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

- vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;

- vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent;

- venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

Condiţia principală pentru acordarea acestui ajutor este frecvenţa zilnică la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare, cu excepţia absenţelor motivate.

sursa: realitatea.net

 

Național
  • Vineri, 18 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Uber le dă lovitura de grație taximetriștilor

Platforma Uber a introdus, începând de miercuri, un nou serviciu în Cluj-Napoca, la un an de la intrarea pe piaţa clujeană, care permite părinţilor să comande maşini dotate cu scaune pentru copii,...