Începând cu data de 1 februarie, părinţii lipsiţi de posibilităţi financiare vor primi tichete sociale pentru grădiniţă în valoare de 50 de lei pe lună, cu care vor putea cumpăra copiilor mâncare, haine şi rechizite. Cu o singură condiţie: să-i trimită zilnic la grădiniţă.

Copiii care provin din familii fără posibilităţi şi care vor frecventa zilnic gradiniţă vor primi un stimulent educaţional, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial si ale carui prevederi vor intra in vigoare pe 1 februarie.

Prevederile documentului stabilesc că pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună, ce vor putea fi folosite de părinţi pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine şi rechizite.

Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familii defavorizate dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

- vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;

- vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent;

- venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură.

Condiţia principală pentru acordarea acestui ajutor este frecvenţa zilnică la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare, cu excepţia absenţelor motivate.

sursa: realitatea.net

 

Articole asemănătoare
Internațional
  • Vineri, 28 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Până la 37 de ani a născut 38 de copii

O femeie din Uganda în vârstă de 37 de ani a ajuns la incredibila performanță de a da naștere la nu mai puțin de 38 de copii, relatează publicația „Daily Monitor” din Uganda, într-un articol preluat pe...

Național
  • Marți, 25 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Boala care a ucis deja 23 de copii în România

Rujeola face noi victime în rândul copiilor. O fetiţă în vârstă de doar 5 luni a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş” din Timişoara. Astfel, numărul deceselor cauzate de epidemia de...