Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ninsori munte

Vești bune de la meteorologi! După ce mercurul în termometre a coborât, în ultimele zile, la minus 20 de grade Celsius, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor deveni, în medie, pozitive, începând cu 6 ianuarie, iar temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -3 şi -1 grad.

„Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va produce o uşoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va scădea spre -5...-4 grade. Precipitaţiile, pe 4 şi 5 ianuarie mai ales ninsori, apoi predominant ploi, vor fi slabe şi moderate, cu probabilitatea mai mare de apariţie până pe 8 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. Apoi aria acestora se va restrânge, urmând a fi şi zile lipsite de precipitaţii”, a anunțat ANM

La munte, procesul de încălzire va fi semnificativ în tot spaţiul montan, din 6 ianuarie urmând a se înregistra temperaturi normale pentru această perioadă, de -3...-1 grad, iar în cele mai calde zile, media valorilor maxime se va încadra între 0 şi 4 grade.

„Temperaturile minime se înregistra valocvor situa, în medie, între -6şi -2 grade, exceptând primele două nopţi şi sfârșitul intervalului,cînd vor fi mai coborâte.Vor fi condiții de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie”, se mai arată în informarea ANM.

 

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...