Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

dpd-4.jpg

O ploieșteancă a cumpărat de la un magazin online un rucsac, care s-a dovedit a fi neconform.

 

Chiar dacă va reuși să-și recupereze banii pe produs, costul transportului a fost suportat de client. Asta deoarece, potrivit răspunsului primit de la OPC, legislația privind comerțul online nu prevede rambursarea costului dus-întors a produsului chiar dacă vânzătorul e de vină. Acum, clienta așteaptă să-și recupereze banii pe produsul comandat.

Textul reclamației la OPC

 

Prin prezenta, solicit restituirea sumei pe care am achitat-o pentru transportul dus-întors firmei de curierat pentru livrarea unui rucsac cu role achiziţionat on-line conform facturii anexate.

Solicit acest lucru deoarece produsul nu este funcţional. Articolul se numeşte rucsac cu role dar poate fi folosit numai ca rucsac nu şi ca troler deoarece baretele de pus în spate nu sunt plasate într-un buzunar ascuns si ambele atârnă pe jos, pe o distanţă de 29 cm, exact ca în imaginea anexată la pg. 2 şi nu prezintă o toartă de apucat lângă mâner ci doar o ureche mica din rejansă, pe spatele rucsacului ( cu o înălţime de 5 cm şi o lăţime de 4 cm) care nu poate fi folosită decât pentru apucare nu şi pentru a căra rucsacul la nevoie.

Personal, am achiziţionat acest rucsac pentru a-l folosi ca troler şi nu ca rucsac deoarece am problem cu spatele, prin urmare, nu pot folosi acest articol.

Menţionez că dacă erau prezentate aceste neconformităţi pe site-ul prezentării produsului nu aş fi achiziţionat acest produs. Prin urmare, este vorba şi de o prezentare neconformă a produsului.

Mai mult, am făcut cunoscută neconformitatea la rubrica de comentarii pentru a avertiza alţi potenţiali doritori dar acest comentariu a fost şters.

În convorbirea avută cu managerul firmei vânzătoare la data de 20.03.2017, la ora 13.24  cu durata de 11 min şi 9 sec. acesta mi-a spus că are un volum foarte mare de produse şi nu are timp să stea să verifice produsele spre vânzare şi că politica de returnare nu implică returnarea costului de transport dus-întors al produsului.

Vă mulţumesc pentru timpul acordat!

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

4 români din 10 mănâncă produse semipreparate

Tot mai mulţi români mănâncă produse semipreparate şi mâncare la pachet, gata porţionată, însoţită chiar de instrucţiuni de gătit. Specialiştii spun că trendul va câştiga tot mai mult teren....