Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

produse-achizitionate-online.jpg

Numărul reclamațiilor înregistrate Protecția Consumatorilor pe segmentul achizițiilor online a crescut cu peste 25%, a declarat directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova.

Nerespectarea termenelor de livrare a produselor, deteriorarea produselor pe timpul transportului și neacordarea de garanții la produsele achiziționate online sunt numai câteva dintre sesizările transmise de prahoveni la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova.

Directorul CJPC Prahova, Corneliu Buzu, a declarat pentru Observatorulph.ro că în cazul achiziționării de produse online este extrem de important ca la primirea coletului produsele achiziționate online să fie atent verificate. Regula se aplică și în cazul documentațiilor care însoțesc marfa achiziționată.

„Cele mai multe sesizări cu privire la produse achiziționate online s-au înregistrat în 2016, în perioada Black Friday sau a sărbătorilor, însă și în primele luni ale acestui an s-au înregistrat o creștere a unor astfel de sesizări”, a declarat directorul CJPC Prahova.