Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

tce.jpg

După ani de zile în care am locuit în faimosul cartier Mihai Bravu am ajuns la concluzia că am trăit într-o zonă defavorizată. Atâta amar de vreme am avut parte de un râu folosit pe post de ghenă, de mirosurile ce vin de la rafinăria din zonă sau de un abator care ne oferea un „parfum” de neuitat.

 

Pe lângă toate astea, oricine dorea să ajungă în buricul târgului întâmpina problemă RATP, mai nou rebotezat TCE. Alt nume, aceleași obiceiuri. De ce spun asta? Pentru că an de an, cei din acest cartier (în primul rând, cei care nu posedă autoturism personal) plătesc să fie umiliți de compania de transport public de călători. Așa că în timp ce prețul biletelor crește, condițiile rămân la fel: sunt folosite mașini vechi, puternic poluante sau second-hand, mai mult sau mai puțin recondiționate.

Și probabil, pentru a ne simți speciali, avem parte de un tratament preferențial: avem printre puținele trasee care circulă din an în Paști, adică seara poți dârdâi, liniștit, 20-30 de minute, cum la fel se întâmplă și în weekend... Că deh, ce nevoie ai să ieși din casă în zilele tale libere?! S-a discutat această problemă de nenumărate ori până acum, chiar și în cadrul emisiunilor TV locale. Răspunsul reprezentanților TCE: traseul nu este rentabil sau evaziunea este prea mare. Drag și prea-util TCE, ce ar fi să faceți controale regulate și chiar să amendați persoanele care circulă fraudulos? În ceea ce privește rentabilitatea traseului, priviți imaginea alăturată. Faptul că nu aveam loc să mă mișc justifică unghiul din care a fost făcută sau lipsa mai multor poze.