Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

parlamentari-fosti.jpg

Timp de patru ani au fost în lumina reflectoarelor, în calitate de reprezentanți ai cetățenilor în Parlamentul României. Acum, după ce nu au mai câștigat un mandat de deputat sau de senator, mulți dintre foștii parlamentari ai Prahovei au renunțat brusc la statutul de persoană publică, deși, culmea, continuă să fie invitați la diverse emisiuni la posturile naționale. Începând de astăzi, Observatorulph.ro, vă prezintă meseriile pe care le au în prezent foștii deputați și senatori de Prahova.

Senatorul Daniel Savu a câștigat un mandat de parlamentar în 2012, pe listele USL, din partea PSD. A părăsit acest partid, la scurt timp după ce organizația județeană a refuzat să-l desemneze candidat la funcția de primar al municipiului Ploiești. În decembrie 2016 a candidat pentru un nou mandat de parlamentar din partea Partidului România Unită (PRU). Fără succes, însă! Formațiunea politică nu a reușit să treacă pragul electoral de 5%. Deși în ultima vreme a apărut în mai multe emisiune televizate și a fost în centrul mai multor scandaluri devenite publice, ca urmare a unor înregistrări în care își critica foști și actuali colegi de partid, contactat telefonic Savu a refuzat categoric să răspundă la o întrebare simplă: ce meserie practică.

 

Citește și: Lista PRU Prahova pentru alegerile parlamentare

„Nu mai sunt persoană publică prin urmare nu doresc să comentez nimic”, a susținut Daniel Savu, fostul senator de Prahova la întrebarea ce meserie practică în prezent.

Fostul deputat Ion Eparu a candidat în 2012 pe listele USL, din partea PSD, însă, la fel ca în cazul ex-senatorului Daniel Savu, pe ultima sută de metri până-n alegerile parlamentare din decembrie 2016, și-a dat demisia din partid și a candidat din partea PRU, devenind de altfel președintele filialei județene a acestei formațiuni politice.

„Eu profesez în continuare la UPG, unde de altfel nu mi-am întrerupt activitatea nici când eram parlamentar. Predau la UPG, în disciplina Mecanică, Rezistenţa Materialelor. Dar repet, și pe vremea când am fost parlamentar am predat”, ne-a mărturisit fostul deputat de Prahova.

Citește și: Sebastian Ghiță a părăsit România. Document oficial

Un alt fost parlamentar, Sebastian Ghiță, care a candidat din partea PRU are serioase probleme cu legea. De aproape trei luni este dat dispărut, pe numele său fiind deschise mai multe dosare penale. Sebastian Ghiță a obținut în 2012 un mandat de parlamentar pe listele USL, din partea PSD. Ghiță a renunțat însă la calitatea de membru PSD și a susținut PRU, formațiune politică pe listele căreia a candidat în decembrie 2016. La scurt timp după pierderea alegerilor parlamentare, dat fiind faptul că pe numele său existau mai multe dosare penale instrumentate de DNA, Sebastian Ghiță a dispărut, o dispariție care a trezit multe semne de întrebare, dar care a creat și multe valuri, date fiind înregistrările care au fost difuzate ulterior. În lipsă, fostul deputat a fost dat în urmărire națională și internațională, iar pe numele său, DNA Ploiești a instrumentat un nou dosar penal. 

(Va urma)