psd si pnl

Alegerile parlamentare din decembrie vor însemna o revenire la votul pe listă, după două tururi de alegeri uninominale pe colegii.

În Prahova, un loc eligibil pe listele partidelor cu șanse de a intra în parlament (PSD, PNL, ALDE) a devenit subiect de dispută între actualii parlamentari și membrii care aspiră la acest statut.

Deși în presa locală s-au vehiculat mai multe nume pe lista PSD, conducerea organizației județene a declarat pentru observatorulph.ro că singurii parlamentari care se vor regăsi sigur pe un  loc eligibil la alegerile din decembrie sunt Radu Oprea și Augustin Mitu.

Și la PNL Prahova lucrurile par să fie clare în ce privește prima poziție la Camera Deputaților și Senat, cap de listă urmând să fie senatorul Iulian Dumitrescu, președintele organizației, respectiv deputatul George Ionescu, prim-vicepreședinte.

Atât la PSD, cât și la PNL, restul locurilor eligibile vor fi ocupate, susțin șefii de filiale, în urma aplicării criteriilor de integritate și performanță la alegerile locale, stabilite deja la nivel central.

La ALDE, pe primul loc la Camera Deputaților se va regăsi, cu siguranță, Grațiela Gavrilescu.

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Claudiu Vasilescu

În şaorma cu de toate se pune şi creier?

Şaorma (sau shaorma)... ce cuvânt minunat! Ne-a îmbogăţit zestrea culinară, moştenită fiind de la lumea arabă. În afară de terorism, covoare persane sau muzică folosită ca sursă de inspiraţie pentru...

Politic
  • Marți, 23 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Sorin Cîmpeanu a demisionat din ALDE

Fostul premier interimar și ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a demisionat din Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). El a făcut declarația la emisiunea 24 de minute, de la...