psd sebastian ghita

Se împlinesc aproape doi ani de când deputatul Sebastian Ghiță a declarat că a demisionat din PSD, însă până acum nu există niciun document care să ateste acest lucru. La solicitarea observatorulph.ro, conducerea organizației prahovene a partidului a declarat că există doar adeziunea lui Ghiță la PSD, nu și o demisie.

Pe 28 noiembrie 2014, la scurt timp după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, deputatul de Prahova Sebastian Ghiță și-a anunțat public demisia din PSD.

"Am stabilit cu Victor Ponta că există o diferență de viteză, nu diferență de conținut între ceea ce credem, ce gândim. Îmi doresc din tot sufletul să aibă puterea și mintea să reformeze acest partid și să facă pentru Românie ceea ce oamenii au nevoie”, spunea atunci controversatul politician și om de afaceri.

Între timp, Victor Ponta a pierdut și șefia partidului, în timp ce Ghiță a demarat un proiect politic care a eșuat.

Inițial, el a precizat că va forma o mişcare politică în care vor fi primiţi tineri, antreprenori, studenţi, persoane până în vârsta de 35 de ani, care nu au făcut parte din structuri locale şi centrale. 

Proiectul nu a avut priză la public, fiind abandonat ulterior.

Revenind la PSD, conducerea organizației Prahova susține că în arhivă se regăsește doar adeziunea lui Sebastian Ghiță nu și o demisie. 

Statutul de membru PSD a fost menținut și pe site-ul Camerei Deputaților, unde Ghiță figurează ca făcând parte din grupul parlamentar al PSD. 

Recent, liberalii au solicitat scoaterea deputatului prahovean din comisia de control a SRI, însă PSD a refuzat să-i retragă sprijinul politic. 

 

 

 

Articole asemănătoare
Național
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Sebastian Ghiţă, eliberat pe cauţiune

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost eliberat pe cauţiune şi se află sub control judiciar. Sebastian Ghiţă a plătit o cauţiune de 200.000 de euro pentru a scăpa din spatele gratiilor. Fostul...

Opinii Voxpublica
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Mihai Nicolae

Pătraru? O trompetă oportună!

Urmăresc interesat/amuzat mai ales odele care i se aduc jurnalistului care este Dragoș Pătraru. Recunosc, am stat puțin hipnotizat precum cobra în fața mangustei când am citit prima dată textul lui...