Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ghita

DNA a fost sesizată în legătură cu achiziția softului care gestionează fonduri de mediu. Ministrul Ghinea: E o asociere de firme, una este a lui Sebastian Ghiță.

 

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea,  cere procurorilor să verifice modul în care a fost achiziţionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestionează fondurile europene de mediu. Softul extrem de scump a fost recepţionat şi fără a fi testat.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: „Suspiciunea noastră legitimă este că s-a creat un contract doar pentru ca o firmă să ia acest proiect, ceea ce nu este deloc în regulă. Asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe dacă a fost cu intenţie sau nu... e treaba organelor de drept penal”.

 

Reporter: „Cine era ministru, cine a semnat și despre ce firmă a vorba?”

Cristian Ghinea: „Este o asociere de firme, printre care şi firma One Expert a domnului Sebastian Ghiţă. Nu miniştrii semnează direct, sunt presiuni care se fac direct la autorităţile de management, iar partea contractantă este autoritatea de management”. 
sursa: digi24.ro

UPDATE Sebastian Ghiță a reacționat amenințându-l pe ministru că îl va da în judecată și că nu are nicio legătură cu firmele care au câștigat respectiivul contract.