După ce a fost informat de Consiliul Superior de Apărare (CSAT) că nu există ofițeri ai serviciilor de informații acoperiți în Justiție, ziuanews.ro amintește că la Tribunalul Prahova activează un judecător pe care instanța l-a declarat definitiv și irevocabil drept lucrător al fostei Securități.

Este vorba de judecatoarea de Drepturi si Libertati, TRANDAFIRESCU  ZINICA (fosta IONITA), pe numele căreia Inalta Curte de Casatie si Justitie a formulat o decizie irevocabilă privind „calitatea de lucrator al Securitatii”.

Potrivit sursei citate magistratul a făcut poliție politică: „Urmarirea informativa desfasurata de pirita Trandafirescu Zinica a avut un caracter vadit politic”.

Înainte să devină judecător la Tribunalul Prahova, Zinica Trandafirescu a fost directorul Penitenciarului de Femei de la Târgșor, singurul de acest gen din țară.

 

Articole asemănătoare
Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 27 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Posturi vacante în 15 primării din Prahova

Mai multe primării din Prahova au scos la concurs posturi vacante de referenți, consilieri, inspectori, dar și posturi pentru muncitori calificați și necalificați. Astfel, Primăria orașului Mizil...