Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

eclipsa.jpg

O eclipsă parţială de Lună va avea loc luni şi va fi vizibilă şi din România timp de aproximativ două ore, potrivit astro-urseanu.ro.

 

Eclipsa începe la ora 18.49, atunci când Luna încă nu a răsărit, iar Soarele se află pe cer. Luna intră în umbra Pământului la 20.22, exact când răsare dinspre orizontul de est-sud-est, iar de la această oră va putea fi observată şi din România.

Faza maximă a eclipsei are loc la ora 21. 20, când Luna se va afla nu foarte sus pe cer, partea de jos a discului selenar căpătând culoarea portocalie-roşiatică. Ulterior, înspre sud-est, Luna iese din umbra Pământului la ora 22. 18, iar eclipsa ajunge la final la ora 23.51, potrivit astro-urseanu.ro. 

 

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului Bucureşti va fi deschis luni, 7 august, între 21-00. Următoarea eclipsă de Lună va fi totală pe 31 ianuarie 2018 şi va fi vizibilă în România ca o eclipsă parţială.

 

Monden
  • Sâmbătă, 12 August 2017
  • De Observatorul Prahovean

Fenomen astronomic spectaculos în această noapte

În această noapte, după ora 23:00, își face apariția curentul de meteori Perseide. Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori...