Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

untold.jpg

Zeci de persoane au făcut reclamații la Primăria Cluj-Napoca, în primele două zile ale festivalului UNTOLD, împotriva nivelului ridicat de zgomot pe care concertele îl determină în oraș, conform municipalității.

 

Cele mai afectate sunt două cartiere care se află în proximitatea arealului de 230.000 de metri pătrați în care se desfășoară festivalul și care cuprinde zona Parcului Central, a stadionului Cluj Arena și a Sălii Polivalente. În aceste arii organizatorii UNTOLD au montat zece scene. Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, la numărul primarului și la dispeceratul Poliției Locale au fost înregistrate zeci de reclamații în primele două zile ale evenimentului muzical. Persoanele au reclamat nivelul crescut de zgomot, mai ales pe timpul nopții, când au loc concertele, care țin până la 5,00-6,00 dimineața.

De asemenea, unele persoane s-au plâns de faptul că în toiul nopții au fost trezite de bubuituri provenite de la focurile de artificii, în ambele zile de festival. O parte dintre locuitorii orașului aleg și metode neoficiale pentru a-și exprima dezaprobarea față de organizarea festivalului în central orașului, pe diferite site-uri sau pe facebook.

 

Alături de disconfortul creat de zgomotul puternic, o parte a locuitorilor orașului mai ridică și problema închiderii pentru cetățenii care nu participă la festival a zonei care cuprinde stadionul Cluj Arena și Parcul Central, pe perioada evenimentului.