Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

media-147790235351309400.jpg

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat la o întâlnire a secuilor, unde a primit în dar un steag al Ţinutului Secuiesc. Replica preşedintelui a venit imediat, fiind admirabilă prin rapiditatea cu care s-au desfăşurat schimburile de "amabilităţi".

 

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a oferit preşedintelui Klaus Iohannis un steag al Ţinutului Secuiesc, pe care a trecut data la care Iohannis a câştigat alegerile şi data de marţi, spunând că "acesta trebuie să fie începutul unui parteneriat". "Este un steag pe care am trecut cele două date istorice, în care aţi fost ales preşedinte al României, şi data de astăzi. Am trecut deopotrivă şi procentele pe care le-aţi obţinut în Harghita şi Covasna", a spus primarul de la Miercurea Ciuc. 

Iohannis a urmărit zâmbind cum Kalman a scos steagul şi l-a întins, oferindu-l apoi consilierilor preşedintelui, după care s-a ridicat şi a mers către primar, cerând de la un consilier un alt pachet, din care a scos un steag al României, pe care l-a întins, la rândul său, pe scenă şi i l-a oferit primarului, în aplauzele sălii. "Cred că este potrivit şi mă bucur că aţi aplaudat. Dacă este să avem un parteneriat strategic, eu ca preşedinte al României să vă las cadou în amintire, tricolorul nostru, al tututor. Ca să nu greşim pe undeva cu steagurile, aţi menţionat parteneriatul strategic dintre noi. Aţi folosit steagul statului maghiar. Şi cu acela avem un parteneriat strategic, dar el nu se bazează pe relaţii etnice sau interetnice, ci pe relaţii între două state vecine şi care trăiesc în bună înţelegere", i-a spus Iohannis primarului, citat de news.ro