Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

rca.jpg

Se pare că orice i s-ar face acestei legi, rămâne în continuare un subiect de dispută. În forma actuală, legea a reuşit să calmeze spiritele în rândul transportatorilor, dar le-a agitat în rândul reprezentanţilor service-urilor din România.

 

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a solicitat preşedintelui Iohannis retransmiterea legii RCA către Parlament în vederea revizuirii, se arată într-un comunicat emis de ASSAI. Se doreşte astfel corectarea unor articole care afectează păgubiţii RCA, conţinând prevederi care intră în contradicţie cu articole din Constituţia României şi alte legi importante.

Potrivit ASSAI, legea afectează şase milioane de proprietari de autovehicule din România, dar şi mai multe pieţe şi industrii, iar prevederile vor afecta peste 270.000 de păgubiţi RCA în fiecare an. „Legea RCA este o “lege a fricii”, această lege fiind izvorâtă şi construită pe fondul temerii instinctive a politicienilor de protestele transportatorilor, simulacrul de dezbateri din Camera Deputaţilor fiind purtat în realitate doar cu trei părţi: transportatori, asiguratori şi ASF”, se mai arată în comunicat.