Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

handicap_28350600.jpg

Zeci de oameni dintr-o comună vasluiană beneficiază de indemnizaţii de la stat de 8.000 de le pe lună pe motiv că sunt orbi, paralizaţi sau au probleme psihice. În realitate însă ei sunt şoferi, sportivi sau chiar premianti.

 

În judetul Vaslui, familii întregi s-au "îmbolnăvit" subit, primind din partea statului sume care se ridică, în unele cazuri, şi la 7000-8000 de lei lunar, se arată într-o anchetă publicată pe site-ul vasluian vremeanoua.ro. Un exemplu este comuna Dumeşti, unde aproximativ 50 de persoane au certificate cu handicap de grad I, sever. În realitate, orbii, paralizaţii sau cei cu probleme psihice sunt de fapt şoferi, sportivi sau chiar premianţi.

Citește și Localitatea din Prahova cu numărul cel mai mic de beneficiari de ajutor social

 

Potrivit sursei ziariştilor vasluieni, caracatiţa certificatelor de handicap de la Dumesti începe de la asistenţa socială din comună şi se termină la comisiile DGASPC Vaslui.

La nivelul judetului Vaslui, comuna Dumesti ocupã locurile fruntase în ceea ce priveste numãrul celor cu handicap. Sunt peste 150 de persoane, dintre care 50 cu handicap grav.

Citeste mai mult pe RTV.NET: