balasoiu

În contextul în care ministrul Justiției Raluca Prună a adus recent în discuție pensiile judecătorilor și procurorilor, afirmând că există unii care primesc peste 100.000 de lei lunar, România Curată a aflat cine este magistratul cu cea mai mare pensie din România. Aceasta este de 40.963 de lei, peste 9000 de euro pe lună. Nu este o sumă mică, dar este departe totuși de pensiile invocate de Raluca Prună.

Pensia de magistrat cea mai mare din România este încasată de Gheorghe Bălăşoiu din Argeş, fost procuror la Parchetul Curţii de Apel Piteşti şi comandant al Penitenciarului Colibaşi.

Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80 la sută din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă o pensie de peste 30.000 de lei.

Reglementări ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum şi măriri aplicate au condus la pensia de azi: 40.963 de lei, adică peste 9000 de euro pe lună.

Citește cum s-a calculat pensia lui Bălășoiu pe romaniacurata.ro

 

 

Articole asemănătoare
Național
  • Joi, 18 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Țara cu cel mai mare consum de alcool

România este fruntaşă la consumul de alcool. În ultimul clasament făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ţara noastră ocupă locul cinci, la nivel mondial. În 2016, un român a băut în medie 13,7...