Dacian Ciolos

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, care se ocupă de recuperarea prejudiciilor din infracţiuni, va funcţiona la capacitate maximă cel târziu până la sfârşitul anului viitor, a spus premierul Dacian Cioloş. Acesta spune că statul are de recuperat peste o jumătate de miliard de euro și că banii încasaţi se vor duce la bugetul de stat, iar de acolo în sectoare prioritare precum educaţia şi sănătatea.

„Actul de justiție nu a fost dus la bun sfârșit atât timp cât aceste bunuri nu erau recuperate. Avem mult de lucru în acest domeniu, rapoartele Ministerului Public arată sume și valori importante indisponibilizate, e vorba de peste jumătate de miliard de euro, bani sau bunuri, care trebuiesc readuse la bugetul de stat”, a spus Dacian Cioloș.

„Am decis ca fondurile, resursele pe care le recuperăm prin această agenție, ANABI, să meargă înspre educație, înspre sănătate, proiecte sociale, deci să dăm și o țintă clară acestor fonduri”, a precizat premierul.

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Travel&Lifestyle
  • Joi, 27 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Berea ar putea deveni mai sănătoasă

O echipă internațională de oameni de știință a descifrat codul genetic al orzului, o reușită care ar putea conduce la obținerea unor tipuri de bere mai sănătoase și la dezvoltarea de culturi mai...