patr daniel

Patriarhul Daniel a recomandat, joi, în Consiliul Naţional Bisericesc, ca bisericile ortodoxe să contribuie la dotarea şi renovarea şcolilor, cu materiale de construcţie, muncă voluntară şi sprijin financiar, în cooperare cu primăriile şi cu inspectoratele şcolare judeţene.

Patriarhia Română arată că în România există numeroase şcoli care au nevoie urgentă de sprijin în renovarea şi dotarea materială pentru desfăşurarea în condiţii fireşti a orelor de curs, scrie News.ro.

Astfel, preafericitul patriarh Daniel le-a recomandat tuturor eparhiilor din România, în sedinţa de joi a Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, să contribuie prin intermediul protopopiatelor, parohiilor şi mănăstirilor, în cooperare cu Primăriile locale şi cu Inspectoratele Şcolare, cu materiale de construcţie, muncă voluntară şi sprijin financiar, la renovarea şi dotarea şcolilor care nu pot funcţiona normal.

Potrivi oficialilor Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia va fi informată în mod curent de către centrele eparhiale cu privire la ritmul şi natura sprijinului acordat şcolilor cu probleme. Pentru începutul anului şcolar, bisericile au avut obligaţia să cumpere rechizite pentru copiii din familiile defavorizate de pe raza locaşului de cult.

sursa: digi24.ro

 

Social
  • Luni, 26 Iunie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2017

Notele obținute de elevii care au terminat clasa a VIII-a la Evaluarea Națională au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației. Inițial, afișarea notelor a fost anunțată luni, la ora 16.00.  În...