alocatie

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a anunţat că Guvernul a adoptat o măsură privind mărirea alocaţiei de hrană în spitale, precizând, totodată, că o altă categorie de persoane care va beneficia de mâncare în instituţiile spitaliceşti sunt bolnavii în regim de hemodializă.

„S-a adoptat o mărire a alocaţiei de hrană în spitale, având în vedere evoluţia preţurilor la mărfurile almentare din 2008 până în 2016, din 2008 nu s-a mai făcut această modificare. A fost făcută o consultare cu medici specialişti nutriţionoşiti, a fost luat în considerare indicele preţurilor de consum în perioada mai 2008 – iunie 2016 o creştere cu 108%. Alimentaţia bolnavilor este foarte importantă şi în tratament, din acest motiv a fost făcută această modificare. Au fost adăugaţi pentru prima oară bolnavi în regim de hemodializă pentru această hrană în spitale”, a declarat Liviu Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că plafoanele majorate se situează între între 10 şi 19 lei pe zi, pentru diverse categorii de bolnavi.

Ultima indexare a acestei alocaţii a avut loc în 2008, deşi Guvernul anunţase din noiembrie 2014 că intenţionează să ia această măsură.

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Administrație
  • Luni, 29 Mai 2017
  • De Roxana Tănase

Spitalul de Pediatrie Ploiești se extinde

Noul corp de clădire urmează să fie realizat lângă unitatea medicala și va fi dotat cu aparatura ultra modernă. Realizarea extinderii unității medicale este posibilă ca urmare a unei donații...