soarele

A plouat puţin în ultima perioadă, iar temperaturile s-au mai domolit, dar vara se pare că revine în peisaj.

Revin maximele tipice de luna iulie, pentru că aşa cum putem vedea, aerul foarte cald, tropical, va cuprinde întreaga ţară. Temperaturile vor trece de 25 de grade, pragul unei zile de vară, inclusiv în depresiuni.

Şi cum vremea foarte caldă va persista în următoarele zile, iar ploile vor fi aproape inexistente, seceta se va accenua peste tot. În acest moment, în primii 20 de centimetri de sol, acolo unde se află rădăcinile celor mai multe dintre plante, rezerva de umiditate este extrem de scăzută. Cele mai mari probleme sunt în sudul şi în estul ţării, în zonele marcate cu roşu pe hartă.

Iar veştile nu sunt prea bune din acest punct de vedere, pentru că ploile vor sta departe de meleagurile noastre.

Unele şanse de apariţie a averselor izolate vor fi în sud-vestul ţării şi la munte, vineri şi sâmbătă. În rest, soare foarte generos, vânt doar prin sud şi pe creste, temperaturi maxime anormal de ridicate ce vor trece de 30 de grade Celsius în fiecare zi .

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Joi, 27 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Veste bună pentru 1 mai

Cei care îşi vor petrece mini-vacanţa de 1 mai la mare, au parte de o veste bună din partea meteorologilor. Deşi iniţial fuseseră prognozate ploi pentru întreg teritoriul României, previziunile au...