incendiu rafinaria petromidia

Incendiul care a afectat platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie, după cum indică primele cercetări ale specialiștilor. Precizarea este făcută de KMG Rompetrol, într-un comunicat de presă.

„În acest moment, rafinăria este operată la capacitate redusă și s-au luat toate măsurile tehnice pentru funcționarea acesteia în condiții de siguranță. Echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenție și/sau de remediere necesare pe termen mediu și lung”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit companiei, în acord cu procedurile interne în astfel de situații, s-a identificat locul producerii accidentului - Instalația Distilare Vid (DV) -, și s-a constatat că instalația funcționa normal.

Pe de altă parte, comunicatul precizează că toți angajații KMG Rompetrol din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viață și de sănătate. Asigurarea de viață acoperă decesul, invaliditatea și bolile grave, iar asigurarea de sănătate acoperă spitalizarea și intervențiile chirurgicale.

Petromidia este singura rafinărie din România situată pe malul Mării Negre şi are o capacitate de procesare de 5 milioane de tone/an. Acționarul majoritar al companiei Rompetrol Rafinare, care operează rafinăria de la Nădovari, este grupul KMG International, ce are ca unic acționar operatorul național de petrol și gaze din Kazahstan, KazMunayGas. Statul român deține o participație de 44,69% din acțiunile Petromidia.

Recent, KazMunayGas a anunţat că va da statul român în judecată după ce procurorii DIICOT au instituit sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal ce vizează modul în care aceasta a fost privatizată.

La finele lunii aprilie, KazMunayGas a semnat un acord cu compania chineză CEFC pentru vânzarea unui pachet de 51% din acţiunile KMG International, pentru suma de 680 de milioane de dolari. Compania kazahă susţine că ancheta care vizează ştergerea datoriilor Rompetrol ar împiedica tranzacţia.

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Incendiu la o gospodărie din Florești

În această după-amiază a izbucnit un incendiu la o gospodărie din comuna prahoveană Florești. A ars o suprafață de 60 de mp de acoperiș la o anexă, la fața locului ajungând două echipaje cu 12...

Eveniment
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Andra Ilie

Incendiu la o croitorie din Băicoi

Azi noapte a izbucnit un incendiu la o croitorie din orașul Băicoi. Este vorba de un spațiu de aproximativ 150 mp, destinat unei săli de mese și birourilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a...