coada pasapoarte

FADERE Federația asociațiilor de români din Europa își exprimă îngrijorarea cu privire la situația românilor din străinătate care în această perioadă sunt în țară și pentru a-și reînnoi documentele trebuie să suporte cozi infernale.

Am primit în ultimele zile nenumărate mesaje de la români din diaspora care în această perioadă se află în țară și încearcă sa își reînoiască documentele.

De aceea:

Cerem Guvernului României suplimentarea de urgență pe toată perioadă vacanței a numărului funcționarilor din Instituțiile Statului Român care eliberează documente de identitate.

De asemenea cerem Guvernului României eliberarea Cărților de identitate și în Consulatele românești din străinătate. Reamintim că în acest moment românii din străinătate care doresc să își reînnoiască Cărțile de identitate trebuie să se deplaseze în țară alocând nejustificat timp și bani.

"Este dureros sa te întorci în propria țară și să fii supus la cozi infernale de ore sau chiar zile întregi. De asemenea, ne sunt semnalate cazuri în care oamenii noștri sunt obligați să asculte jignirile funcționarilor sau apropouri la șpagă" a declarat Daniel Tecu presedinte FADERE (Federația asociațiilor de romani din Europa).

 

Articole asemănătoare
Travel&Lifestyle
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Transilvania - Frumusețe fără limite

Transilvania sau Ardealul este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale României.  Transilvania este un ținut frumos si bogat atat cutural cat...

Național
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

România pregăteşte arma termobarică

Armata română a testat prima armă termobarică făcută vreodată în România. Dispozitivul de tragere foloseşte muniţie creată dintr-un amestec de explozibil şi combustibil. La impact, presiunea uriaşă...