Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

inundatii avertizare

Hidrologii au instituit, miercuri seară, un cod galben de inundații pentru râuri mici din județele Brașov, Sibiu, Covasna și Maramureș. Avertizarea este valabilă până la ora 24.00, potrivt Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INGHA).

 

Hidrologii avertizează că, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții Oltului aferenți sectorului Făgăraș — Avrig, județele Brașov și Sibiu.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului Făgăraș — Ac Viștea", avertizează hidrologii.

 

De asemenea, sub cod galben de inundații se vor afla, până la ora 24:00, și o serie de râuri mici din județul Covasna. Vor fi afectați afluenții de stânga ai Râului Negru aferenți sectorului aval confluență Cașin — amonte S.H. Reci, Buzău — bazin superior, Bâsca Mare — bazin superior, județul Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bâsca Mare, atrage atenția INHGA.

În ceea ce privește județul Maramureș, până la ora 24:00, pot avea loc inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice Vișeu și Iza.

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Vaser (extremitatea superioară a bazinului) și Ruscova — râurile mici din bazinul inferior", precizează hidrologii.

sursa: digi24.ro

 

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Caniculă și cod galben de ploi în Prahova

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în mai multe localități din Prahova. În rest, temperaturile vor urca până la 34 de grade Celsius. Potrivit ANM, codul galben este valabil astăzi în...

Eveniment
  • Sâmbătă, 22 Iulie 2017
  • De Roxana Tănase

Accident rutier pe strada Poștei din Ploiești

Două autoturisme au intrat în coliziune sâmbătă după-amiază, pe strada Poștei din Ploiești. Accidentul rutier a avut loc în jurul orei 14.00. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și...