traducatori

Cel mai bine plătiţi traducători din România sunt cei specializaţi pe limbi străine exotice, precum cele nordice, asiatice sau araba.

Salariul unui traducător specia­li­zat pe una dintre aceste limbi por­neşte de la 1.000 de euro brut pe lu­nă şi poate ajunge şi la 4.000 de euro brut pe lună. Salariile tra­du­cătorilor din germană (între 800 şi 3.000 de euro brut pe lună), por­tu­ghe­ză (între 520 şi 3.100 de euro brut pe lună) şi italiană (440 - 1.540 de euro brut pe lună) ur­mea­ză în top.

„Veniturile pot fi mai mari dacă traducătorul poate traduce mai mult de zece pagini pe zi (în medie un traducător traduce zece pagini) sau dacă dezvoltă abilităţi de traducere într-un domeniu specializat, de exemplu tehnic sau medical. Pentru a obţine aceste venituri absolvirea facultăţii de limbi străine nu este suficientă. Sunt foarte mulţi absolvenţi care nu cunosc bine limba străină studiată, adică la nivel C1 (n.red. - nivelul autonom) minim. Pe lângă fa­cultate este nevoie de expe­rienţă“, a spus Irina Rahma­nov, traducător şi fondator în cadrul Academiei de Traduceri.

sursa: gandul.info

 

Articole asemănătoare
Național
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Jaf armat la o bancă din Sectorul 4

Un jaf armat s-a produs la o sucursală bancară din Sectorul 4, București. Incidentul a avut loc în jurul orei 15:00 la o bancă de pe șoseaua Giurgiului din Sectorul 4. Un tânăr a intrat în...