Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

traducatori

Cel mai bine plătiţi traducători din România sunt cei specializaţi pe limbi străine exotice, precum cele nordice, asiatice sau araba.

 

Salariul unui traducător specia­li­zat pe una dintre aceste limbi por­neşte de la 1.000 de euro brut pe lu­nă şi poate ajunge şi la 4.000 de euro brut pe lună. Salariile tra­du­cătorilor din germană (între 800 şi 3.000 de euro brut pe lună), por­tu­ghe­ză (între 520 şi 3.100 de euro brut pe lună) şi italiană (440 - 1.540 de euro brut pe lună) ur­mea­ză în top.

„Veniturile pot fi mai mari dacă traducătorul poate traduce mai mult de zece pagini pe zi (în medie un traducător traduce zece pagini) sau dacă dezvoltă abilităţi de traducere într-un domeniu specializat, de exemplu tehnic sau medical. Pentru a obţine aceste venituri absolvirea facultăţii de limbi străine nu este suficientă. Sunt foarte mulţi absolvenţi care nu cunosc bine limba străină studiată, adică la nivel C1 (n.red. - nivelul autonom) minim. Pe lângă fa­cultate este nevoie de expe­rienţă“, a spus Irina Rahma­nov, traducător şi fondator în cadrul Academiei de Traduceri.

 

sursa: gandul.info

 

Travel&Lifestyle
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cele mai bine plătite meserii din lume

Potrivit celor mai recente date emise de Biroul de Statistică în Muncă al Statelor Unite, iată câteva dintre cele mai bine plătite meserii din lume care nu necesită o diplomă de studii superioare: Controlor de...

Auto-moto
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ce mașini de lux au cumpărat românii în 2017

Anul acesta, românii au cumpărat de trei ori mai multe maşini de lux decât anul trecut. Patru Rolls Royce, patru Lamborghini, patru Ferrari şi 13 Bentley au îmbogăţit parcul auto al unei ţări din...