fantana

Dotată cu un sistem electric de iluminare, arteziana din Lugoj a fost multă vreme atracţia oraşului. Ploile din ultimele zile au crescut nivelul apei cu aproximativ patru metri, iar resturile aduse de apă au smuls fântâna din ancore.

Pierderea pe care am suferit-o este cam 15% din valoarea totală a investiției, deoarece utilajele, cele trei pompe şi partea electrică sunt ancorate sub apă, care nu au cum să fie luate. Deci ceea ce s-a pierdut în momentul de față şi noi sperăm să recuperăm este cadrul metalic, nişte flotoare şi duzele”, spune Iosif Groza, director general firmă constructoare.

Acum, constructorul încearcă să găsească fântâna.

Potrivit reprezentanților firmei constructoare, cel mai probabil fântâna arteziană plutitoare a trecut pe la nodul hidrotehnic din Coşteiu, iar în aceste momente traversează mai multe localități din județ pe râul Timiş.

Și localnicilor le pare rău, iar unii fac haz de necaz:

- Ce pot să zic, o fost frumoasă.
- Din câte am văzut pe net sau ceva, ziceau că cel mai probabil o să se ducă cadou în Serbia sau ceva...
-Trebuia mai bine ancorată fântâna, mult mai bine, supravegheată mai atent şi drenat Timişul, pentru că s-ar putea să o mai ieie şi algele şi ce-o mai fi pe fundul Timişului.

Fântâna decorativă de pe râul Timiş a fost instalată în anul 2012, valoarea investiției fiind de aproximativ 10.000 de lei. 

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Economic
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

O chirie nedeclarată îți poate aduce dosar penal

Dacă vorbim despre venituri la buget, sunt multe surse care ar putea creşte încasările. Doar unul din 10 proprietari care îşi închiriază locuinţele merge la ANAF să depună declaraţia de venit din...