mm

Un tribunal suedez i-a interzis miercuri producătorului american de dulciuri Mars să mai comercializeze renumitele sale bomboane de ciocolată M&M's scrise cu litere mici "m&m's", în urma unei solicitări a rivalului Kraft Foods (preluat de Mondelez în 2012), informează AFP.

 Tribunalul a decis că logo-ul "m&m's" este mult prea asemănător cu logo-ul "m" care este utilizat de marca suedeză de ciocolată Marabou (deținută de Mondelez), informează Agerpres. Dacă Mars nu va face apel la Curtea Supremă în zilele următoare, decizia tribunalului din Stockholm va fi executorie începând din 30 iunie, dată după care Mars va putea rămâne pe piața suedeză numai cu condiția respectării titulaturii "M&M's".

Într-un comunicat de presă, Mars a criticat decizia Curții apreciind că în opinia sa nu există niciun fel de confuzie între cele două mărci. "Având în vedere decizia curții vom analiza următorul pas pentru marca noastră în Suedia", a informat Mars.

Până în anul 2009, Mars nu a vândut bomboane de ciocolată "M&M's" în Suedia ca urmare a unui acord anterior încheiat cu Marabou, care vinde bomboanele sale de ciocolată cu marca "m" încă din 1957.

Mars Inc deține mărcile de ciocolată Mars, Bounty, Snickers și MilkyWay în timp ce rivalul Mondelez deține mărcile Oreo, Milka, Hollywood, Cadbury și Toblerone.

sursa: digi24.ro

 

 

Internațional
  • Marți, 27 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Prizonier al-Qaida, eliberat după șase ani

Un suedez a fost eliberat de teroriştii al Qaida, după șase ani de captivitate. Johan Gustafsson, în vârstă de 42 de ani, fusese răpit în noiembrie 2011, în Mali, de membri ai organizaţiei Al-Qaida în...

Internațional
  • Vineri, 23 Iunie 2017
  • De Mihai Popescu

Emmanuel Macron va veni în România

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, o întâlnire bilaterală cu omologul său francez, Emmanuel Macron, afirmând la final că aceasta a fost „foarte, foarte bună” şi s-a convenit ca România şi...