theodor baconschi

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat la emisiunea „24 de minute”că România trebuie să răspundă cererii de solidaritate din partea Uniunii Europene (UE) privind refugiații și a subliniat că cota de refugiați care ne revine este gestionabilă de țara noastră.

„Această cerută solidaritate europeană trebuie să aibă o formă românească. Aici Estul rămâne divizat. Polonia și Ungaria tind să spună un nu categoric, fără nuanțe și care e, probabil, ușor de instrumentalizat cu mijloace populiste, pentru consum domestic.
Vrem transparență, nu vrem surprize. Cota anunţată e gestionabilă. Trebuie să creștem puțin infrastructura de recepţionare.
Trebuie să avem ca stat membru o poziție fermă în JAI. Aici mi-aş dori ca vocea României să fie puternică”, a spus fostul ministru. Referitor la faptul că printre migranți s-ar putea strecura și militanți ai organizației teroriste Stat Islamic, Teodor Baconschi a precizat că există instrumente de identificare a acestora. „ E un umanism creștin, european, care trebuie să continue.
Dar dacă Europol îți spune că au pătruns 5000 de imigrați ISIS, dacă știi de ce nu îi culegi? De ce nu îi separi? Mecanismul de acordare a regimului trebuie ajustat. Există suficiente date despre istoricul fiecărui azilant astfel încât să poți să identifici suspecții. E o chestiune de voință politică”, a conchis fostul ministru. 

 

 

Articole asemănătoare
Social
  • Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Drumul spre Cota 1400 s-a redeschis

Circulația pe DC 134, drumul spre Cota 1400, a fost reluată, după mai multe zile cu restricții, din cauza zăpezii. Meteorologii anunță însă că trebuie să ne așteptăm la un nou val de ninsori la...