radar

Radarele laser sunt folosite, sâmbătă dimineaţă, pentru depistarea şoferilor care încalcă regulile de circulaţie. Vor fi mai mult de 100 de filtre rutiere dispuse în toată ţara şi peste 500 de poliţişti care vor fi sprijiniţi inclusiv de câini dresaţi pentru depistarea drogurilor sau a persoanelor ascunse.

Peste 500 de poliţişti de la Serviciile Rutieră, Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Criminalitate Organizată sunt sâmbătă dimineaţă în trafic şi acţionează pe majoritatea drumurilor naţionale şi cele din interiorul localităţilor.

La acţiunea organizată de Poliţa Română în special pentru prevenirea accidentelor de circulaţie participă şi câini dresaţi la Centrul Chinologic de la Sibiu specializaţi în depistarea drogurilor şi a persoanelor ascunse în maşini.

Radarele laser pe care le vor folosi poliţiştii în acest weekend sunt cele mai noi achiziţii ale Poliţiei Române. Echipamentele sunt portabile, cântăresc doar 1,5 kilograme şi au o autonomie de 15 ore, iar poliţiştii pot detecta viteza vehiculelor fără să mai fie dependenţi de maşinile Poliţiei Rutiere. Noile aparate pot fi instalate inclusiv pe poduri sau pasarele pietonale, sunt mai greu de observat de şoferi şi pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri.

Dispozitivele au şi o cameră cu rezoluţie High-Definition care va putea realiza fişiere foto şi video de înaltă calitatate, astfel că materialul probator în cazul unei contestaţii va include atât numărul de înmatriculare, marca maşinii cât şi trăsăturile faciale ale şoferului contravenient. De asemenea, aparatele au şi senzor GPS care va integra şi detaliile despre locul producerii contravenţiei.
sursa: rtv.net

 

 

Articole asemănătoare
Social
  • Miercuri, 26 Aprilie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Cum parcăm în Ploieşti? Cum vrem noi...

Pe Bulevardul Republicii, pe sensul de la Nord spre Centru, imediat după intersecţia cu strada 8 Martie, se parchează... ca la mama acasă, în mijlocul gospodăriei. Doar că... aici vorbim despre...