Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Lecţii pentru un business de succes: 30 de studenţi din Cluj-Napoca au învăţat cum să înceapă o afacere care să aducă şi bani mulţi. Profesori le-au fost tinerii care au trecut deja prin această experienţă şi au învăţat din propriile greşeli. Conform statisticilor, 80% dintre noile afaceri din România dispar în cel mult 18 luni.

Dan Dumitru, student la specializarea "automatică şi calculatoare", are doar 20 de ani şi este mai mult decât dispus să facă toate sacrificiile cerute de o afacere.

Dan Dumitru, student UTCN Cluj-Napoca: „Mă gândesc să intermediez ceva platforme online sau pentru început, că îmi este mai uşor, să fac aplicaţii”.

El s-a aflat printre cei 30 de studenţi care au participat la cursurile în care au învăţat care sunt primii paşi spre viaţa de om de afaceri.

Odată ce au stabilit paşii necesari pentru înfiinţarea unei afaceri, tinerii au aflat şi cum pot să o promoveze.

Organizatorii cursurilor spun că au decis să-i înveţe pe tineri ce trebuie să facă după ce au văzut statisticile conform cărora foarte multe dintre noile afaceri din România supravieţuiesc mai puţin de un an.

Cristian Berbece, antreprenor şi organizator: „Avem rata de eşec a unei prime afaceri de 60% în primele şase luni şi de 80 la sută în primele 18 luni”.

La sfârşitul lunii inaurie, în judeţul Cluj erau înregistrate 3.245 de SRL-D-uri, cu doar circa 250 mai puţine decât în Bucureşti.

 

sursa: digi24.ro

 

 

Travel&Lifestyle
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cele mai bine plătite meserii din lume

Potrivit celor mai recente date emise de Biroul de Statistică în Muncă al Statelor Unite, iată câteva dintre cele mai bine plătite meserii din lume care nu necesită o diplomă de studii superioare: Controlor de...

Auto-moto
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ce mașini de lux au cumpărat românii în 2017

Anul acesta, românii au cumpărat de trei ori mai multe maşini de lux decât anul trecut. Patru Rolls Royce, patru Lamborghini, patru Ferrari şi 13 Bentley au îmbogăţit parcul auto al unei ţări din...