Începe prima etapă a înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Şi anul acesta, ca şi în anii precedenți, în județul Sibiu se aşteaptă o supra-cerere pentru clasele cu predare în limba germană. Părinţii cred că cei mici au şanse mai mari dacă vorbesc şi germană, nu doar franceză şi engleză.

Anul acesta, la nivelul județului Sibiu au fost alocate peste patru mii de locuri în 200 de clase dintre care 180 sunt clase cu predare în limba română și 20 cu predare în limbile minorităților germană şi maghiară.

Si anul acesta, ca și anul trecut, va fi organizată o testare pentru că se așteaptă un număr mare de cereri pentru limba germană. Testarea va avea loc pe 19 martie.

Prima etapă a înscrierilor pentru clasa pregătitoare se încheie pe 18 martie. Cerererile pot fi completate online sau se depun la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea.

Anul trecut la secţia germană în toate școlile din municipiul Sibiu au fost alocate 17 clase, dar la unele școli cererea a depășit cu 50 la sută numărul de locuri și s-au organizat concursuri de admitere în clasa pregătitoare.

 

sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Național
  • Luni, 24 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Avertizare: Risc maxim de avalanșă la Bâlea Lac

Turiștii sunt sfătuiți să nu urce pe traseele situate deasupra cabanelor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, unde este risc maxim de avalanșă și cel mai mare strat de...