Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Săptămâna aceasta, încă 12 persoane au murit din cauza gripei. Numărul total al deceselor înregistrate de la începutul sezonului a crescut astfel la 33, informează Realitatea TV.

 

Dintre cele 33 de persoane care au murit din cauza gripei, 22 sunt bărbați, iar doi sunt copii cu vârsta sub un an. Cele mai multe cazuri au fost în București, unde au fost înregistrate 11 decese, județul Argeș – 6 decese – și Cluj – 3 decese. 31 dintre persoanele decedate aveau și alte probleme medicale. De precizat este că 30 dintre pacienți nu fuseseră vaccinați antigripal, transmite Realitatea TV.

Miercuri, un bărbat în vârstă de 56 de ani, diagnosticat cu gripă AH1N1, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacientul avea şi alte afecţiuni, precum diabet, obezitate şi probleme cardiace și fusese internat în stare gravă, în urmă cu o săptămână, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi,

 

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat vineri că virusul gripal va circula până la sfârșitul lunii martie sau poate chiar până în aprilie, subliniind că cetățenii încă se mai pot vaccina, potrivit Agerpres.

 

sursa: libertatea.ro