Temperaturile crescute din ultima perioadă, le-au dat insectelor putere de viaţa şi chef să ”atace” în forţă în plină iarnă calendaristică. Vorbim, desigur, despre căpuşe, insectele parazite care au răsărit în Buzău ca ciupercile după ploaie.

Fenomenul i-a luat prin surprindere chiar şi pe medicii din Buzău, având în vedere că, de obicei, primele atacuri ale insectelor au loc pe la sfârşitul lunii mai sau chiar începutul lui aprilie. Astfel, plimbările plăcute prin parc ale buzoienilor s-au transformat într-un adevărat coşmar. Două persoane au ajuns la spitalul judeţean după ce au fost muşcate de căpuşe. Acestea au primit îngrijirile medicale de rigoare, mai precis tratament cu antibiotic, apoi au fost externate.

De muşcăturile insectelor periculoase, care de câţiva ani au băgat populaţia în spereţi, nu au scăpat nici animăluţele de companie ale buzoinelior care au ieşit la plimbare cu stăpânii lor.

 

sursa: libertatea.ro

 

Articole asemănătoare
Social
  • Luni, 22 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Cum acționezi dacă te-a mușcat o căpușă

Capusele trebuie indepartate imediat ce sunt descoperite, iar pacientul trebuie sa fie atent sa le indeparteze in intregime, deoarece doar astfel se poate preveni transmiterea unor boli: prin...