CNAS a uitat să plătească 15 dolari pentru reînnoirea unui certificat de securitate, drept urmare sistemul cardului de sănătate nu a fost funcțional de duminică până luni.
 

Adevăratul motiv pentru care, pe 14 februarie, s-a „oprit” sistemul SIUI al CNAS, adică, pe românește, nu s-au mai putut utiliza cardurile de sănătate, este de râsul lumii. Un funcționar a uitat, potrivit surselor noastre, să facă o plată de 15 dolari către o firmă din SUA.

Serverele care sunt accesate din exterior au nevoie, pentru securizarea lor, de un așa numit certificat SSL. Cel despre care vorbim este emis de Symantec, din America. Acest certificat are o valabilitate de doi ani, iar contra unei sume modice de 15 dolari se reînnoiește. Această reînnoire nu a fost făcută, adica CNAS nu a plătit cei 15 dolari catre Symantec, iar cei de acolo au tăiat accesul exterior la servere. Notificarea lor cu privire la expirarea perioadei de folosire a fost trimisă cu 90 de zile înainte, dar pe cineva din CNAS l-a durut la bască.

Explicațiile belicoase ale șefilor CNAS, din spatele ușilor închise, pentru nefuncționare au stârnit râsul specialiștilor din domeniu. Au scos firma Siveco vinovată, care a precizat într-un comunicat că „dificultățile tehnice semnalate sunt cauzate de componente ale sistemului care nu intră în aria noastră de competență. Am răspuns prompt de fiecare dată conform competențelor și obligațiilor noastre.
sursa: evz.ro

 

Articole asemănătoare
Național
  • Duminică, 23 Aprilie 2017
  • De Roxana Tănase

Autostrada A1 blocată la km 324

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, la această oră (12:00), pe autostrada A1, pe sensul de mers Deva – Sibiu, între Orăștie şi Sebeș, la kilometrul 324,...