Noi probleme în sistemul cardului de Sănătate. De sâmbătă după-amiază, de la ora 14, acesta nu mai funcţionează, a anunţat chiar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. „În perioada 14.02.2016 şi până la data publicării remedierii problemei, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul CNAS.

Potrivit preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, echipa tehnică a Casei Naționale a descoperit o defecțiune la certificarea semnăturii digitale pentru serviciile medicale, iar această defecțiune va fi remediată, ulterior anunțându-se când va fi online.

Vasile Ciurchea susține că sistemul de prescriere electronică funcționează, pin-ul poate fi introdus, dar atunci când furnizorul de servicii trimite serviciul medical în platforma informatică, nefuncționând semnatura digitală a cardului, serviciul rămâne în platformă, iar confirmarea se face în 72 de ore.

În ultima perioadă au existat mai multe probleme legate de sistemul informatic și nicio firmă nu mai asigură mentenanța sistemului.

 

sursa: digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00 / 00

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemănătoare
Eveniment
  • Miercuri, 21 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Bărbat găsit decedat în Podenii Noi

Descoperirea macabră a avut loc marți noapte, în jurul orei 23.45, în satul Nevesteasca, din Podenii Noi. Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit spânzurat la domiciliu. O persoană a sunat la...

Eveniment
  • Luni, 19 Iunie 2017
  • De Roxana Tănase

Bărbat găsit decedat la Gorgota

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Gorgota, a fost găsit luni după-amiază decedat. Se pare că bărbatul și-ar fi provocat moartea prin înjunghiere. O persoană a sunat la 112 și a anunțat tragedia. La fața...