În România, 20 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă porcină iarna aceasta, iar în cazul a 70 de pacienţi înregistraţi, în ultima săptămână, sunt deocamdată doar suspiciuni.

Potrivit ultimului raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, 31 de cazuri de gripă au fost înregistrate, în total, în acest sezon, la nivel naţional. Câte şase cazuri de gripă de tip AH1N1 au fost depistate în Bucureşti şi Dâmboviţa.

Câte doi pacienţi au fost diagnosticaţi cu gripă porcină în Constanţa, Vrancea şi Gorj şi câte un caz în Iaşi şi Galaţi.

Vaccinarea antigripală e cea mai sigură metodă de a ţine gripa porcină la distanţă, spun specialiştii.

Simptomele cele mai frecvente sunt dureri de cap, astenie, dureri musculare puternice și febră, care în prima zi poate să ajungă până în 39 de grade. Situaţiile în care apare decesul sunt cauzate de multe ori de existenţa unor afecţiuni cardiovasculare, pulmonare, care sunt complicate de infecţia gripală şi astfel se poate ajunge la deces. 

Sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Național
  • Marți, 25 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Boala care a ucis deja 23 de copii în România

Rujeola face noi victime în rândul copiilor. O fetiţă în vârstă de doar 5 luni a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş” din Timişoara. Astfel, numărul deceselor cauzate de epidemia de...