Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Deși, până la sfârșitul lui 2015, autoritățile centrale n-au pus sub semnul îndoielii termenul avansat pentru tronsonul Lugoj – Deva al Autostrăzii Vestului (care urma să fie finalizat la jumătatea acestui an), potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene, citat de agențiile naționale de pres, noul termen de încheiere a acestei investiții majore este trimestrul al treilea al anului... 2018!

 

Printre motivele care au fost invocate în sprijinul acestei tergiversări substanțiale s-a numărat suspendarea temporară a lucrărilor la lotul IV al acestui tronson (de pe teritoriul județului Hunedoara), măsură decisă în luna octombrie, în urma unui control al Inspectoratului de Stat în Construcții, care a constatat absența... autorizației de construire.

Noua amânare se înscrie într-un șir lung de tergiversări care n-au legătură nici cu finanțarea, nici cu ritmul efectiv al lucrărilor (sau cu calitatea acestora, așa cum a fost cazul cu sectorul demolat din vecinătatea pasajului Aciliu), care au invocat, rând pe rând, blocarea libertății de mișcare a simbolicelor efective de urși din Munții Banatului, traversarea unui cimitir neautorizat, vecinătatea cu o peșteră cu lilieci sau, mai recent, opiniile unor experți străini "independenți", dar care nu aveau nici o calitate oficială de a se exprima.

 

Continuarea pe renasterea.ro.