Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

IMAG4159.jpg

Jurnalista Alice Năstase a postat un text prin care critică organizarea preselecției pentru Eurovision de către TVR. Aceasta susține că mai puțin de un sfert din telespectatorii care au votat în timpul concursului au și intrat în tragerera la sorți pentru câștigarea unei mașini.

 

”A doua mea obiecție serioasă merită și sper că se va lăsa cu o reclamație la Oficiul pentru Protecția Consumatorului.

Păi cum adică, în condițiile în care ți-ai făcut campanie publicitară pe televiziunea națională îndemnând telespectatorii să te voteze pentru că există un mare premiu în joc, o mașină, pe care o va câștiga unul dintre cei care au sunat sau au trimis sms la 1264, cum să dai tu premiul la întâmplare, punând-o pe câștigătoare să aleagă un număr între 1 și 6000 – de ce, Doamne, iartă-mă, până la 6000, când au fost 31.694 de voturi?! Și de ce s-o pui pe Ilinca să aleagă, când era clar că mama, tata, bunica, mătușa și prietenii ei au votat primii, iar ea, dacă a zis numărul 17   (17 din 6000!!!) s-ar fi putut gândi că în primii 20 oricum doar neamurile ei s-au grăbit să sune?

 

Cine sunt tinerii care vor reprezenta România la Eurovision 2017

Și, dacă am accepta că alegerea Ilincăi a fost de bună credință, fără să se gândească la faptul că ar putea favoriza pe cineva, totuși, cu votanții cuprinși între 6000 și 31.694 ce se întâmplă? Ei nu au fost ademeniți mincinos, printr-o campanie care i-a înșelat cu ideea că ar putea câștiga o mașină? Dacă unii dintre ei au votat numai din dorința de-a participa la tragerea la sorți, și nu ca să susțină o piesă? Cu ei ce se întâmplă, le dăm banii înapoi?

Deci, dacă au votat numai pentru mașină, și-au luat o țeapă de zile mari… Ghinion, vorba lui Iohannis.

Și doar în paranteză mai semnalez o a treia chestiune care m-a făcut, și ea, să mă minunez. Știți cum începea comunicatul de presă OFICIAL trimis de TVR după concurs? Exact așa:

  • Câştigătorii Selecţiei Naţionale a primit şi un CEC de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internaţională
  • Eurovision România premiat un telespectator cu o maşină (sublinierile îmi aparțin, dar inserez în text și un facsimil)
  • Citește articolul complet pe http://alice.revistatango.ro

Captură-de-ecran-din-2017.03.06-la-11.50.19-300x153.jpg