Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

artisti

Când vine vorba de cântăreții emblematici care au murit anul acesta, 2016 ar putea fi cel mai rău an. David Bowie, Glenn Frey, Prince, Merle Haggard, Leonard Cohen și George Michael sunt doar o parte dintre artiștii influenți care s-au stins anul acesta. Presa străină se referă la 2016 ca fiind „anul în care muzica a murit”.

 

2016 ar putea fi anul cu cele mai multe decese ale legendelor pop din 1970-1971, când, în decurs a 11 luni, i-am pierdut pe Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison și Louis Armstrong, potrivit CNN.

Potrivit News.ro, printre cei mai importanți artiști din industria muzicală care au murit în 2016 sunt:

 

10 ianuarie: David Bowie, o legendă a muzicii pop-rock internaţionale, a murit din cauza unui cancer hepatic la două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani. De ziua lui de naştere, pe 8 ianuarie, celebrul artist britanic şi-a lansat ultimul album de studio, intitulat ”Blackstar”.

14 ianuarie: Producătorul muzical René Angélil, soţul cântăreţei Céline Dion, a murit la vârsta de 73 de ani din cauza unui cancer.

26 ianuarie: Cântăreţul britanic Black (Colin Vearncombe), interpretul cântecului ”Wonderful Life”, a murit la vârsta de 53 de ani, în urma unui accident de automobil.

8 martie: George Martin, fostul producător şi aranjor muzical al trupei The Beatles, a murit la vârsta de 90 de ani. George Martin era supranumit adeseori ”al cincilea Beatle”.

11 martie: Keith Emerson, cofondatorul şi clăparul trupei de rock progresiv Emerson, Lake & Palmer, a murit la vârsta de 71 de ani. Artistul s-a împuşcat în cap cu o armă de foc.

16 martie: Cântăreţul şi dirijorul Frank Sinatra Jr., fiul celebrului cântăreţ şi actor american Frank Sinatra, a murit la vârsta de 72 de ani, în urma unui stop cardiac.

6 aprilie: Cântăreţul american Merle Haggard, o legendă a muzicii country, a murit în ziua în care a împlinit vârsta de 79 de ani în oraşul Palo Cedro din statul California.

21 aprilie: Cântăreţul american Prince, o legendă a muzicii pop internaţionale, a murit la vârsta de 57 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, în reşedinţa sa din statul Minnesota.

24 aprilie: Cântăreţul soul Billy Paul, interpretul piesei ”Me & Mrs. Jones”, a murit la vârsta de 80 de ani.

19 mai: John Berry, unul dintre membrii fondatori ai grupului rap-rock Beastie Boys, a murit într-un azil din oraşul Danvers, din statul american Massachusetts, la vârsta de 52 de ani.

24 iulie: Soprana şi actriţa americană Marni Nixon, supranumită ”vocea invizibilă de la Hollywood”, deoarece a realizat dublajul de voce pentru multe actriţe din musicaluri celebre, a murit la vârsta de 86 de ani.

19 august: Managerul şi producătorul muzical Lou Pearlman, creatorul grupurilor pop-dance Backstreet Boys şi NSYNC, a murit la vârsta de 62 de ani într-o închisoare federală americană.

23 octombrie: Cântăreţul britanic Pete Burns, solistul trupei Dead or Alive, a murit în urma unui infarct la vârsta de 57 de ani.

7 noiembrie: Compozitorul şi interpretul canadian Leonard Cohen a încetat din viaţă, în somn, în reşedinţa lui din Los Angeles la vârsta de 82 de ani. Celebrul artist nord-american suferea de cancer.

25 decembrie: Cântăreţul britanic George Michael a murit în reşedinţa sa din Londra la vârsta de 53 de ani. Insuficienţa cardiacă este o posibilă cauză a morţii lui George Michael, conform managerului său, Michael Lippman.

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Soluţie urbană INEDITĂ cu panouri muzicale

Braşovenii şi turiştii care ajung în zona de promenadă de Sub Tâmpa din municipiul Braşov se pot relaxa într-un mod inedit într-unul din părculeţele din această zonă, unde au fost amenajate primele...