Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Președintele Pakistanului, Mamnoon Hussain, le-a cerut tinerilor din această țară predominant musulmană să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiților, relatează AFP.

 

Sărbătoarea de Sfântul Valentin nu are nici o legătură cu cultura noastră și ar trebui evitată", a declarat președintele vineri seara la o întâlnire cu studenții, dedicată unui erou al independenței.

Declarațiile sale survin în contextul în care la Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, consiliul local a votat în unanimitate o decizie care interzice Ziua Îndrăgostiților.

"O anumită parte a societății noastre vrea să impună cultura și valorile occidentale tineretului nostru prin Sfântul Valentin", se arată în decizia propusă de un reprezentant al partidului islamist Jamaat-e-Islami.

De asemenea, poliția din districtul ultra-conservator Kohat, din aceeași provincie, a primit instrucțiuni să împiedice orice celebrare a Zilei Îndrăgostiților.

În pofida acestor interdicții, magazinele din Peshawar vând produse asociate acestei sărbători, cum ar fi ciocolata, a constatat un corespondent AFP.

 

sursa: realitatea.net

 

 

Național
  • Duminică, 13 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Record de zile libere pentru români în 2017

Oficial au fost declarate 14 zile libere, încă cum cele mai multe au picat în cursul săptămânii, bugetarii - şi nu doar ei - au primit şi altele în plus, pentru a fi legate de weekend. Un exemplu -...