Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Odată cu trecerea timpului, oamenii se schimbă, obiceiurile se schimbă, iar locurile de muncă la fel. Avansarea tehnologiei, mai ales în ultimul secol, a contribuit la uşurarea vieţii omului. Dar, în acelaşi timp, a avut loc şi dispariţia unor ocupaţii, dintre care unele sunt astăzi complet necunoscute.

job-care-nu-mai-exista-5.jpg

 

Reglor de popice
Reglorii de popice erau tinerii angajaţi de sălile de bowling pentru a aranja popicele căzute pentru clienţi.
job-care-nu-mai-exista-10.jpg

 Ceasul deşteptător uman
„Deşteptătorii” erau, de fapt, alarme pentru trezit: erau angajaţi pentru a se asigura că oamenii se trezesc la timp pentru a merge la locul de muncă. Foloseau beţe, bătătoare sau pietricele pentru a bate la uşile sau ferestrele clienţilor.
job-care-nu-mai-exista-13.jpg

 

 Tăietor de gheaţă
Tăietorii de gheaţă tăiau cu fierăstrăul gheaţa de pe lacurile îngheţate, pe care apoi o vindeau.  Oamenii o foloseau în pivniţele sau camerele lor frigorifice pentru a păstra produsele proaspete. Aceasta era o slujbă destul de periculoasă, realizată în condiţii extreme.
job-care-nu-mai-exista-2.jpg

Ascultător al avioanelor inamice
Înainte ca radarul să fie inventat, soldaţii foloseau oglinzi şi dispozitive de ascultare pentru a detecta sunetul motoarelor avioanelor care se apropiau.
job-care-nu-mai-exista-20.jpg

 Vânător de şobolani
Vânătorii de şobolani erau angajaţi în Europa pentru a ţine sub control populaţia de şobolani din oraşe. Se expuneau unui risc ridicat de a suferi muşcături, care apoi se puteau infecta.
job-care-nu-mai-exista-4.jpg

Aprinzător de felinar
Aprinzătorii de felinare foloseau beţe lungi pentru a aprinde, stinge sau alimenta lămpile stradale. Slujba lor a fost desfiinţată odată cu apariţia iluminatului electric stradal.
job-care-nu-mai-exista-8.jpg

Plutaş
Înainte ca tehnologia şi infrastructura să fie dezvoltate pentru a transporta buştenii în camion, plutaşii erau cei care se ocupau cu transportarea acestora pe apă de la punctul de tăiere până la cel de procesare a lemnului.
job-care-nu-mai-exista-18.jpg

Centraliştii
La începutul erei telefoniei, companiile utilizau centrale telefonice manuale, unde centralistele legau apelurile telefonice prin introducerea unei prize de telefon în mufele corespunzătoare.
job-care-nu-mai-exista-14.jpg

 Recuperatorii sau „hoţii de cadavre”
 „Hoţii de cadavre” erau angajaţi în secolul al XIX-lea pentru a deshuma cadavre, care erau livrate universităţilor pentru studiu şi cercetare. Cadavrele erau greu de obţinut prin mijloace legale, aşa că universităţile au găsit căi mai puţin ortodoxe de a face rost de obiectele de studiu.
job-care-nu-mai-exista-19.jpg

 Cititor pentru muncitorii din fabrici
 Cititorii erau angajaţi cu banii adunaţi de la muncitori pentru a le citi în halele în care lucrau, evitând astfel pliciseala.
job-care-nu-mai-exista-17.jpg

 sursa: Bored Panda

 

Travel&Lifestyle
  • Miercuri, 19 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cele mai bine plătite meserii din lume

Potrivit celor mai recente date emise de Biroul de Statistică în Muncă al Statelor Unite, iată câteva dintre cele mai bine plătite meserii din lume care nu necesită o diplomă de studii superioare: Controlor de...