Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

ciolanu buzau

Dealul Ciolanu constituie una din zonele cele mai cunoscute ale Buzăului, datorită obiectivelor amplasate aici: Mănăstirea Ciolanu și Tabăra de Sculptura. Mai puțini însă sunt cei care știu că în imediata apropiere se mai găsește un al treilea obiectiv, un loc deosebit, binecuvântat – Schitul Cetățuia. 

 

Pe culmea, respectiv vârful ce i-a dat și numele, în locul unde se presupune că ar fi fost o cetate geto-dacică, Schitul Cetățuia îi așteaptă pe cei cu frică de Dumnezeu să îi treacă pragul.

Accesul la Schitul Cetățuia se poate face atât cu mașina, cât și pe jos pe, prin pădure, pe poteca marcata, în ambele cazuri plecându-se din drumul județean 203 G. Pentru a ajunge în aceste puncte de plecare există două posibilități: din DN 10 (comuna Vernești) până în Hales pe DJ 100 H apoi din Hales pe 203 G sau din DN 10 (între comunele Ciuta și Măgura, din dreptul Complexului Turistic Măgura) pe același DJ 203 G, dar în sens invers. În ambele variante se urmează indicatoarele către Mănăstirea Ciolanu.

 

Schitul Cetățuia reprezintă  un loc situat în inima Buzăului, aici regăsindu-și liniștea sufletească mii de oameni anual. Dacă până acum nu i-ai trecut pragul, merită să-ți iei familia și să petreci un weekend într-un loc în care cu siguranță te vei simți ca într-o a doua casă. 

ciolan2

ciolan2

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cutremur în judeţul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs, miercuri, în judeţul Buzău, la adâncimea de 113.8k kilometri, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica...