uscator de mainiDeşi este foate uşor de folosit, uscătorul de mâini ar trebui evitat, atunci când avem la îndemână prosoape de hârtie. Un studiu al cercetătorilor a demonstrat faptul că aceste aparate, pe care le găsim mai ales în băilor localurilor, împrăştie bacteriile pe mâini, ceea ce poate pune în pericol sănătatea oamenilor.

Uscătoarele de mâini, atât de practice şi eficiente, sunt, de fapt, medii excelente pentru dezvoltarea germenilor, spun cercetătorii.

Cu alte cuvinte, spălatul pe mâini, care are o importanţă evidentă, poate deveni ineficient dacă, după aceea vă băgaţi mâinile într-un uscător cu aer cald plin de bacterii.

Faţă de prosoapele de hârtie, ele „împrăştie” pe mâini de 1.300 de ori mai mulţi germeni, în aproximativ 45 de secunde. Aceste bacterii, care se dezvoltă în medii calde şi umede, sunt apoi transferate pe alte obiecte pe care persoana respectivă le atinge sau la alte persoane.

De preferat sunt, spun cercetărorii, şerveţelele sau proapele de hârtie care, în mai putin de 10 secunde, absorb 99% din apa de pe mâini.

Sursa: libertatea.ro

 

Articole asemănătoare
Travel&Lifestyle
  • Joi, 27 Aprilie 2017
  • De Mihai Popescu

Berea ar putea deveni mai sănătoasă

O echipă internațională de oameni de știință a descifrat codul genetic al orzului, o reușită care ar putea conduce la obținerea unor tipuri de bere mai sănătoase și la dezvoltarea de culturi mai...