Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

Mămăliga este un aliment consumat frecvent de români, dar puțini sunt cei care știu ce se întâmplă în corp după ce o mănânci.

 

Porumbul este bogat în acizi grași nesaturați (85 – 90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre. 

Acesta are proprietăți astringente, diuretice, antiinflamatoare și tonice, fiind utilizat în primul rând ca aliment (cereală) și apoi ca plantă medicinală. 

 

Acesta luptă stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care are acționează asupra funcționarii sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor. Porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii, potrivit expunere.ro.

Gastrita hiperacidă și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea și are o acțiune calmantă.

 

Sursa: libertatea.ro

 

Național
  • Miercuri, 16 August 2017
  • De Georgiana Kelemen

4 români din 10 mănâncă produse semipreparate

Tot mai mulţi români mănâncă produse semipreparate şi mâncare la pachet, gata porţionată, însoţită chiar de instrucţiuni de gătit. Specialiştii spun că trendul va câştiga tot mai mult teren....