- Publicitate -

Cât de periculoasă este infecţia cu Candida

Data:

height=403

Obosiți, anxioși, deprimați? Aveți și alte simptome ca aftele, cistitele, unghiile galbene de la degetele de la picioarelor și/sau balonarea după mese? Dacă resimțiți astfel de stări este foarte probabil să fiți infectat cu o ciupercă numiră Candida albicans. Tot mai multe persoane, mai ales femei, acuză această infecție ca fiind greu de învins. Medicii spun că tratamentul este destul de simplu, dar dacă ne uităm pe forumurile de pe internet constatăm că infecția cu Candida este una dintre cele mai disputate subiecte pe motiv că scăpăm foarte greu de ea.

- Publicitate -

Cu atât mai mult cu cât există un număr tot mai mare de dovezi care arată că infecțiile cu drojdii (fungi) și în special cu Candida, sunt implicate într-un număr mare de cancere. În publicația Magazinul de Oncologie Contemporan din Statele Unite ale Americii se afirmă că infecțiile cu Candida Albicans prosperă într-un “mediu cu un nivel scăzut de oxigen” (asemeni celulelor canceroase) și pot să producă substanțe toxice, care pot stimula dezvoltarea diferitelor forme de cancer.

 

„Mare atenție când luați antibiotice!”

Dr. Alin Scarlat ne pune în gardă vizavi de ceea ce înseamnă această infecție: “Principala cauză care determină dezvoltarea acestei ciuperci în organism este folosirea antibioticelor. Un studiu a raportat că femeile care au luat într-un an de zile 25 de doze de antibiotice, au avut de două ori crescut riscul de cancer mamar, față de cele care nu au luat deloc. Chiar și femeile care au luat o doză au avut o creșetere a riscului de 1,5 ori. Antibioticele ucid mai multe tulpini de bacterii din organism, inclusiv bacteriile prietenoase din intestin, cum sunt achidophilus sau Bifidobacteria. Intestinul conține circa 800 de tulpini de bacterii, dintre care au fost identificate doar 400. Aceste bacterii prietenoase sunt prima linie de apărare a organismului, ele fiind responsabile pentru 85% din activitatea sistemului imunitar, deoarece acționează prin stimularea producției de anticorpi. Ele ajută la eliminarea hormonilor și a substanțelor chimice cancerigene.

- Publicitate -

Așadar, mare atenție când luați antibiotice! Luați doar atunci când este absolut necesar și neapărat la indicația medicului, ideal fiind să aveți confirmarea necesității administrării de antibiotic printr-un test de laborator. Vă recomand o și mai mare atenție în cazul copiilor, observând că prin prisma unei slabe informări a părinților și a încurajării practicii de “a avea în casă un antibiotic”, cei mici au devenit mari “consumatori”.

 

„Tumoarea canceroasă se dezvoltă ca o reacție firească pentru a se apăra de această ciupercă”

În cartea “Factori de risc în cancer”, al cărui coordonator este, Dr. Alin Scarlat consemnează și opinia unui oncolog italian Tullio Simoncini, care a ajuns la concluzia că principala cauză a cancerului este ciuperca Candida albicans. “El a afirmat că, această ciupercă se poate multiplica pe fondul unui tratament cu antibiotice sau a administrării de anticoncepționale. Însă cauzele apariției acestui organism minuscul sunt nenumărate. Astfel, testele făcute pe un grup de bolnavi de cancer, au scos în evidență faptul că între 79 și 97% dintre aceștia erau infectați cu Candida. Medicul italian spune că tumoarea canceroasă se dezvoltă ca o reacție firească pentru a se apăra de această ciupercă. Candida secretă 79 de substanțe toxice pentru organismul uman, de aceea cei afectați se simt slăbiți, lipsiți de putere (de la acoolul și acetaldehida secretate de ciupercă) și anxioși, deprimați, fără putere de concentrare.”

- Publicitate -

 

Cum păcălim Candida

Dr. Alin Scarlat, ne învață cum să slăbim puterea acestei ciuperci asupra organismului sau cum s-o lăsăm “să moară de foame”: “Ca să scăpăm de această boală numită candidoză avem de luat câteva măsuri simple: evităm consumul de medicamente, atunci când putem, consumul exagerat de sare, alcool, dulciuri (ele sunt foarte importante în această bătălie), apă clorurată (cea de la robinet). Încercăm să consumăm cât mai multe  fructe și legume crude și evităm aditivi alimentari (adică coloranți, conservanți, antioxidanți și corectori de aciditate, emulgatori, stabilizatori, agenți de îngroșare și agenți de afânare, îndulcitori, agenți antiaglomeranți, potențatori de aromă, agenți de tratare a făinii, agenți de glazurare etc.).  

height=332

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -