- Publicitate -

Chipsurile din legume „”home made””, un JUNK FOOD SĂNĂTOS

Data:

Fără doar şi poate, chipsurile din legume preparate în casă, pe cât posibil altele decât cartofii, sunt o alternativă sănătoasă la cele industriale, pline de sare, făină, coloranţi, ulei şi arome artificiale.

- Publicitate -

Pregătite ca la carte, recompensele sărate sunt nu numai delicioase, dar şi foarte uşor de preparat. Consumate ca atare sau cu sosuri din iaurt şi verdeţuri, chipsurile din legume potolesc rapid pofta de „ronţăit”, fiind extrem de săţioase.

Legumele proaspete – ţelină, sfeclă, dovlecei, cartofi, morcovi – se curăţă, se spală, apoi se taie felii subţiri. Cu cât sunt mai subţiri feliile, cu atât chipsurile vor fi mai gustoase.

Feliile se pun într-un castron adânc şi se freacă bine cu puţină sare fină. Astfel, legumele îşi lasă apa. După 15-20 de minute, se clătesc într-o sită şi se tamponează cu un prosop de hârtie, înlăturând surplusul de apă.

- Publicitate -

Se condimentează după gust, cu ierburi aromatice, verdeţuri, usturoi (pudră sau zdrobit), puţin ulei de măsline de bună calitate, boia, praf de curry… Se tăvălesc prin amestecul de arome şi se pun unele lângă altele într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Se coc 25-30 de minute, la 160-180 de grade Celsius, întorcându-se la jumătatea timpului.

După preferinţă, legumele se pot prăji în baie de ulei, 2-3 minute. Când sunt gata, se scot pe o farfurie întinsă tapetată cu un prosop de hârtie. Se lasă la scurs 10-15 minute, până îşi lasă tot uleiul.

Se pot păstra 2-3 zile în pungi de hârtie, în loc uscat.

- Publicitate -

sursa: feellikecooking.ro

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Sondaj: Cu ce candidat veți vota pentru Primăria Ploiești la alegerile din 9 iunie?

Observatorul Prahovean vă invită să participați la un nou...

Cozonacul de Paște de la Dulce și Sărat aduce în case gustul copilăriei și nu numai

Povesteam cu vreo doi ani în urmă de cozonacii...

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

La Ploiești a fost aprobat prețul local al gigacaloriei pentru perioada 1 mai – 30 iunie

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, luni, prețul local al...

Vin alegerile, noi știm cu cine votăm? Cum să vă feriți de ”nucleare” în campania electorală

Dragi cititori, ne așteaptă vremuri interesante, deoarece după Paște...
- Publicitate -

Informații utile

Imagini superbe de la Hipodromul din Ploiești. Supermarket La Cocoș, sponsor al reuniunilor hipice

Organizată de CSM Ploieşti cu sprijinul sponsorului Supermarket La...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Cum s-a transformat Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Interviu cu directorul Bogdan Nica

Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a...

Robert Viorel Nica, primarul Lipăneștiului, invitat la Reușita TV

Cea mai longevivă emisiune TV din județ, care prezintă...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -