- Publicitate -

Obiceiuri bizare care te ajută să slăbeşti

Data:

Pentru a da jos kilogramele in plus, cea mai buna si sanatoasa metoda implica o alimentatie echilibrata si exercitii fizice. Dar sunt si anumite obiceiuri mai putin obisnuite care te pot ajuta sa slabesti. Iata care sunt!

- Publicitate -

1. Putin iz de menta

Mirosul de menta ajuta la reglarea senzatiei de foame si te ajuta sa scazi aportul caloric. La aceasta concluzie au ajuns mai multi oameni de stiinta care au efectuat studii separate in care au analizat beneficiile mentei asupra organismului. Una dintre cercetari a aratat ca participantii la studiu care au introdus in alimentatia lor zilnica menta, chiar si cei care au stat doar in prezenta acestei plante si i-au simtit mirosul, au reusit sa slabeasca aproape trei kilograme fara a se retine de la niciun fel de preparat alimentar. Pe o perioada de sase luni, fara sa aiba restrictii alimentare, participantii la studiu care au mirosit zilnic menta au slabit peste opt kilograme fiecare. Motivul? Menta reduce pofta de mancare, asadar mananci mai putin. Aportul caloric reducandu-se astfel, poti slabi fara eforturi. Iata de ce ar trebui sa introduci frunzele de menta in alimentatia ta de zi cu zi sau sa-ti faci un “buchet” de menta pe care sa-l tii pe birou sau in locul in care stai mai multe ore pe zi!

2. Farfuriile de culoare rosie

- Publicitate -

Dimensiunea, dar si culoarea recipientelor din care mancam ne influenteaza obiceiurile alimentare. Mai multe studii au demonstrat ca rosul dimineaza consumul de alimente. Mai mult, in unele spitale din Marea Britanie sunt folosite tavile rosii pentru servirea mancarii pacientilor care au probleme cu greutatea. Asadar, cumpara-ti un set de farfurii de culoare rosie! Investitia merita, caci se vor vedea pe propriul tau trup efectele. Daca consideri ca un set intreg de farfurii rosii e prea mult, atunci cumpara-ti macar trei caserole de culoare rosie in care sa-ti pui mancarea pe care o iei la pachet la serviciu. Cu siguranta vei manca mai putin si vei reusi sa slabesti fara infometare!

3. Plateste in numerar, nu cu cardul

Cand te duci sa-ti faci cumparaturile de la magazin sau iesi in oras la un restaurant pentru a manca, plateste cu bani gheata, nu cu cardul. Mai multe studii au aratat ca oamenii care obisnuiesc sa plateasca cu cardul fac alegeri alimentare mai nesanatoase si mananca mai mult decat cei care platest in numerar. Ca sa tii departe kilogramele, dar sa si economisesti, asigura-te ca ai bani cash atunci cand cumperi alimente sau cand mananci in oras.

- Publicitate -

4. Bucura-te de ciocolata neagra

Consumul de ciocolata neagra este asociat cu un nivel mai mic de grasime abdominala. Mai exact, persoanele care mananca ciocolata au “burtica” mai mica decat cei care nu obisnuiesc sa se delecteze cu acest dulce, a arata un studiu publicat in revista de specialitate “Nutrition”. Un alt studiu a aratat ca cei care obisnuiesc sa manance ciocolata zilnic, ce-i drept, in cantitati mici, au indicele de masa corporala mai mic decat cei care nu mananca acest preparat. Asadar, ai inca un motiv in plus pentru a manca una sau doua bucatele de ciocolata neagra in fiecare zi.

5. Temperatura din dormitor

- Publicitate -

Racoarea in timpul somnului ajuta la slabit. Cum? O temperatura mai joasa in timpul noptii, pe parcursul somnului, favorizeaza accelerarea metabolismului – implicit a arderilor. Din acest motiv, unele persoane slabesc mai mult iarna decat vara.

6. Mentine ordine la locul de munca

Locul tau de munca trebuie sa fie ordonat, atat pentru a-ti spori eficienta la job, cat si pentru a manca mai sanatos si mai putin, au descoperit cercetatorii intr-un studiu publicat vara trecuta. Potrivit rezultatelor analizei, persoanele care au birourile ordonate mananca mai putin la serviciu si aleg produse alimentare mai sanatoase decat cei care stau cu teancurile de hartii si alte obiecte imprastiate pe birou. Asadar, organizeaza-ti biroul pentru a-ti organiza si regimul alimentar pentru a reusit sa slabesti mai usor.

- Publicitate -

sursa: lyla.ro

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Sondaj: Cu ce candidat veți vota pentru Primăria Ploiești la alegerile din 9 iunie?

Observatorul Prahovean vă invită să participați la un nou...

Cozonacul de Paște de la Dulce și Sărat aduce în case gustul copilăriei și nu numai

Povesteam cu vreo doi ani în urmă de cozonacii...

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

La Ploiești a fost aprobat prețul local al gigacaloriei pentru perioada 1 mai – 30 iunie

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, luni, prețul local al...

Vin alegerile, noi știm cu cine votăm? Cum să vă feriți de ”nucleare” în campania electorală

Dragi cititori, ne așteaptă vremuri interesante, deoarece după Paște...
- Publicitate -

Informații utile

Imagini superbe de la Hipodromul din Ploiești. Supermarket La Cocoș, sponsor al reuniunilor hipice

Organizată de CSM Ploieşti cu sprijinul sponsorului Supermarket La...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Cum s-a transformat Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Interviu cu directorul Bogdan Nica

Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a...

Robert Viorel Nica, primarul Lipăneștiului, invitat la Reușita TV

Cea mai longevivă emisiune TV din județ, care prezintă...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -