uber

Uber a dezvoltat un soft care urmăreşte comportamentul şoferilor. Începând din această săptămână, în mai multe oraşe americane cei care lucrează pentru Uber nu vor mai putea conduce agresiv fără ca cei de la companie să nu ştie ce fac.

Aplicaţia Uber a fost actualizată şi poate detecta, cu ajutorul senzorilor din telefon, accelerările puternice, frânele bruşte şi dacă şoferul depăşeşte viteza legală sau trimite sms-uri în timp ce conduce.

Se construieşte astfel un profil al stilului de şofat cu tot cu hărţi în care apare locul exact unde şoferul a călcat cam tare acceleraţia.

Cei care colaborează cu Uber nu vor fi penalizaţi pentru încălcări, cel puţin nu la început. Compania încearcă însă să prioritizeze siguranţa călătorilor în condiţiile în care autorităţile din multe părţi ale lumii vor să impună o supraveghere mai strictă asupra aplicaţiilor ce înlocuiesc taximetria.

 sursa: digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Auto-moto
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Claudiu Vasilescu

În şaorma cu de toate se pune şi creier?

Şaorma (sau shaorma)... ce cuvânt minunat! Ne-a îmbogăţit zestrea culinară, moştenită fiind de la lumea arabă. În afară de terorism, covoare persane sau muzică folosită ca sursă de inspiraţie pentru...

Eveniment
  • Joi, 25 Mai 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Razie pe DN1. Peste 150 de șoferi amendați

Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea și sancționarea...