eroare-condamnat.jpg

Un bărbat din statul american Colorado, care a fost arestat la câțiva ani după ce a fost eliberat în urma unei erori judiciare, a fost declarat liber de către un judecător, informează CNN.

Rene Lima-Marin a fost condamnat inițial la 98 de ani de închisoare pentru două jafuri armate pe care le-a comis in 1998. În 2008 acesta a fost eliberat din închisoare, însă 6 ani mai târziu, in 2014, a fost din nou arestat după ce autoritățile au depistat eroarea.

Cum s-a întâmplat eroarea?

Eliberarea lui Lima-Marin a fost, în fapt, cauzată de o eroare birocratică. Bărbatul primise sentințe separate pentru cele două fapte. Decizia judecătorului a fost că cele două sentințe vor fi executate „consecutiv”, însă în momentul în care a fost redactată documentația a reieșit că cele două condamnări trebuiau executate în același timp.

Bazat pe aceste documente, un avocat pe care Lima-Marin l-a întâlnit pentru a discuta despre un eventual apel i-a spus că sentința sa a fost redusă și i-a recomandat să renunțe la apel și să aștepte să fie eliberat condiționat în 2008.

Absența deținutului din închisoare a fost remarcată abia în ianuarie 2014, când numele său a fost căutat în baza de date de către un procuror și nu a fost găsit. În aceeași zi, Lima-Marin a fost arestat pentru a-și ispăși restul din pedeapsa de 98 de ani.

Lima-Marin a făcut recurs, însă, iar săptămâna aceasta un judecător a decis că „ar fi absolut incorect ca, în acest moment, Lima-Marin să fie constrâns să execute restul acestei pedepse foarte lungi”.

Citește artciolul integral pe digi24.ro

 

Articole asemănătoare
Național
  • Vineri, 26 Mai 2017
  • De Mihai Popescu

Șase pui de delfin, găsiți morți la Năvodari

Este alertă pe litoral. Şase pui de delfin au fost găsiţi morţi pe plaja din Năvodari. Biologii încearcă să îşi dea seama ce s-ar fi putut întâmpla cu ei și iau în calcul câteva variante. Biologii marini spun că,...