Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

arme nucleare germania

Discuții despre posibilitatea ca Germania să dezvolte un arsenal nuclear pentru a descuraja potențiali inamici au apărut după alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA. Conform publicației The Economist, care citează Frankfurter Allgemeine Zeitung, autoritățile germane ar putea lua în considerare varianta producerii de arme nucleare în urma noii politici externe americane.

 

După 1945, Germania și alte state din vestul Europei au acceptat să intre sub „umbrela” scutului nuclear american pentru a fi protejate de o eventuală agresiune a Rusiei. Asta pentru că Germania a aderat la un tratat de neproliferare a armelor nucleare semnat în anii 60 și reconfirmat în 1990, după unirea celor două state germane.

Ideea unui arsenal nuclear german vine după declarațiile contradictorii ale actualului președinte american care a declarat că va „susține puternic NATO”, deși tot el este cel care a spus despre alianța nord-atlantică că este „perimată” și că un eventual sprijin al SUA este condiționat de creșterea cheltuielilor pentru apărare a partenerilor din NATO.

 

Citește continuarea pe digi24.ro