Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

blue whale

Două adolescente de 15 și respectiv 16 ani au fost găsite moarte la Ust-Ilimsk, în regiunea Irkuțk, din estul Rusiei, după s-au aruncat de pe acoperișul unui imobil. Cu câteva zile mai devreme, o tânără de 13 ani suferise răni grave după o cădere de la etajul al cincilea al unei clădiri din Krasnoiarsk, în Siberia. 

 

Poliția nu a făcut oficial nicio legătură între aceste sinucideri și un joc online morbid și șocant, pe o rețea de socializare, care în acest moment se bucură de o mare popularitate în Rusia. Se numește „Blue Whale” (balena albastră) și se joacă timp de 50 de zile, timp în care participanții trebuie să îndeplinească 50 de sarcini sau „provocări”, uneori grave, cum ar fi să-și facă tăieturi pe brațe, sau mai anodine, cum ar fi să se trezească la o anumită oră din noapte sau să asculte o melodie tristă... În cea de-a 5o-a zi, participantul la joc trebuie să-și pună capăt zilelor. 

Chiar dacă în cazul celor trei fete nu s-a putut dovedi nicio legătură cu acest joc, poliția a deschis totuși o anchetă pentru incitare la sinucidere. Are în vedere pista unei influențe exercitate de un anumit grup pe rețelele sociale. 

 

Citește continuarea pe digi24.ro